Χρονόμετρο

  Θ. Αθανασίου – «Στήριξη των συναδέλφων και των πολιτών»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας συνεχίζει ο Θανάσης Αθανασίου, μετά την επανεκλογή του από τη διαδικασία της Κυριακής στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας.

  Από τους 313 συναδέλφους του, που προσήλθαν στην κάλπη, ο κ. Αθανασίου έλαβε 222 ψήφους έναντι μόλις 66 του έτερου υποψηφίου, Παρίση Παρίση, ο οποίος δε θα βρίσκεται στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο δικηγόρος Γιώργος Γραμμένος με 150 ψήφους και τον ακολούθησε ο Σωτήρης Αδαμαντίου με 126, Χαράλαμπος Δαλκίτζης 113, Αναστασία Κλειτσιώτου 112, Ευγενία Παπαναστασίου 105, Θόδωρος Λυμπεράκης 104, Αναστάδιος Κοϊμτζίδης 96, Βασίλειος Αργυρίου 95, Ηλίας Μπαχάρης 86. Επίσης ισοψήφισαν οι Αθανασία Πατσάκα και η Κωνταντίνα Μπαχάνου.

   

  «Σκληρή δουλειά»

  Τη σκληρή δουλειά προέταξε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δ.Σ.Κ., Θ. Αθανασίου, ώστε να στηριχτεί το έργο των συναδέλφων του, καθώς και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

  «Πρώτη προτεραιότητα του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στην κατεύθυνση της στήριξης αφενός του καβαλιώτη δικηγόρου κι αφετέρου της στήριξης του πολίτη, του πελάτη μας στην προάσπιση των ατομικών συνταγματικών του δικαιωμάτων, τα οποία δοκιμάζονται. Στον κλάδο μας, πέρα από την οικονομική, υπάρχει και η θεσμική κρίση. Οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο, με νόμους και διατάξεις που ακροβατούν στο όριο της συνταγματικότητας ή και πολλές φορές την ξεπερνούν. Υπάρχει θεσμική κρίση στη λειτουργία της δικαιοσύνης, στην πολυνομία και αντισυνταγματικότητα στην πλειονότητα των μέτρων», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.

  Όσο για τα ποσοστά που ο ίδιος κατέλαβε στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ο κ. επανεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, υπογράμμισε ότι βλέπει σε αυτά την αναγνώριση των προσπαθειών του και ενισχύουν το βάρος της ευθύνης για τη νέα θητεία.

   

  Δ.Μ.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.