Χρονόμετρο

  ΜΠΑΣΚΕΤ: Άνοδος από το παράθυρο για την Ένωση;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μεγάλα και άλυτα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ, αφήνουν ελπίδες συμμετοχής στην Α1 για την καβαλιώτικη ομάδα 

  Με τη λήξη του πρωταθλήματος, ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Γιάννης Τζήμας, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο «Χ» ότι το καλοκαίρι επρόκειτο να είναι μεγάλο για τους «κυανόλευκους».

  Φυσικά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Λαρισαίου τεχνικού ήταν μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Ένωσης στην Α1 από το… παράθυρο.

  Κι αυτό, διότι στα μπασκετικά στέκια ήταν λίγο-πολύ γνωστά τα προβλήματα της ΑΕΚ και της προσπάθειάς της να συστήσει ΚΑΕ με την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία.

  Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα, στα διοικητικά της ΑΕΚ επικρατεί στασιμότητα, που εξελίσσεται σε προβληματισμό, τόσο μετά την αποχώρηση βασικών στελεχών του ρόστερ, όπως ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης και ο Θοδωρής Τσιότρας, αλλά και για ένα ακόμη μεγαλύτερο και άλυτο πρόβλημα, τις «παλιές αμαρτίες» από το παρελθόν του «Δικεφάλου», ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανέβει στην Α1.

  Ο νόμος προβλέπει ότι «ομάδα που έχει εις βάρος της τελεσίδικες αποφάσεις για χρέη, δεν μπορεί να προβιβαστεί» και η ΑΕΚ ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Εις βάρος της εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση (από το Εφετείο) για τα χρέη προς τον άλλοτε φροντιστή Γιώργο Γαργαρόπουλο, ύψους 90.000 ευρώ, τα οποία και βάζουν «στοπ» στη συμμετοχή της ομάδας στην Α1, κάτι που επιβεβαίωσε στο Sport24.gr και ο δικηγόρος του πρώην «κιτρινόμαυρου» φροντιστή, Παντελής Δέδες.

  Η απόφαση που έχει στα χέρια του ο Γιώργος Γαργαρόπουλος έχει ουσιαστικά προκαλέσει την στάση πληρωμών στις τάξεις της Ένωσης, καθώς όπως προκύπτει η ίδια η ομάδα δεν μπορεί να πληρώσει κάποιον, αν δεν εξοφλήσει τις οφειλές της. Για αυτό και οι διαπραγματεύσεις με παίκτες γίνονται μόνο με προσωπικές επιταγές, που ανήκουν δηλαδή στα πρόσωπα και όχι στην ιδιότητα τους.

  Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν αφήσει πολύ πίσω τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον… αέρα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα η ομάδα (σ.σ αν εξοφλήσει τα χρέη και δεν προκύψουν άλλες τελεσίδικες αποφάσεις τότε θα έχει τη δυνατότητα για συμμετοχή στην Α1) και ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της αν δεν βγει από το αδιέξοδο, την ώρα που οι λέξεις «Β’ Εθνική» χρησιμοποιούνται συχνότερα στους “κιτρινόμαυρους” κύκλους.

  Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί, βάσει των διατάξεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ότι την κάλυψη κενής θέσης σε πρωτάθλημα παραπάνω κατηγορίας καταλαμβάνει η ομάδα που τερματίζει μία θέση κάτω από αυτές που προβιβάστηκαν κανονικά από την αμέσως χαμηλότερη κατηγορία, σύμφωνα με την προκήρυξη του σχετικού πρωταθλήματος.

  Έτσι, δεν αποκλείεται, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης να πάρει ένα πολύ μεγάλο δώρο μέσα στο κατακαλόκαιρο, που δε θα είναι άλλο από τη συμμετοχή (ως τρίτη στην Α2) στην Α1.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.