Χρονόμετρο

  4 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ DIGITALMARKETING

  Δημοσιεύτηκε στις

  Είτε είστε αρχάριος , είτε έχετε ήδη ξεκινήσει την δραστηριοποίηση σας μέσω μιας επιχείρησης πάντα θα υπάρχουν τρόποι να εξελίξετε τους τρόπους με τους οποίους θα προβληθεί η επιχείρηση σας στο κοινό καθώς μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερα μέσα υπάρχουν στην διάθεση σας αρκεί να τα αξιοποιήσετε σωστά.

  Όλα τα σημαντικά μέσα που υπάρχουν διαθέσιμα διακρίνονται από τέσσερα βασικά στοιχεία DigitalMarketing που αποτελούν τους πυλώνες της σωστής διαφήμισης τα οποία όμως αναπροσαρμόζονται με βάση τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

   

  1. BRANDING
   Το όνομα αποτελεί ένα από τα βασικότερα σημεία μιας επιχείρησης, αφού, δίνει την πρώτη εικόνα της επιχείρησης στο πελάτη. Πρόκειται για το όνομα της επιχείρησης, το λογότυπο, την ετικέτα, την προσωπικότητα της επωνυμίας κ.λπ.
   Συχνά, το branding εξελίσσεται και μέσω αυτού αναπτύσσεται και η επιχείρηση προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους. Ωστόσο το εμπορικό σήμα θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της επιχείρησης και να συνδεθεί με το κοινό που απευθύνεται η επιχείρηση.
  2. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο που πρέπει να διαθέτει κάθε επιχείρηση που έχει  ξεκάθαρο στόχο, καθώς η παρουσία μιας επιχείρησης στον διαδικτυακό χώρο είναι απαραίτητη για να πετύχει. Όλα στις μέρες μας κινούνται μέσα από το διαδίκτυο και είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο πρέπει να είναι κατασκευασμένο με  προδιαγραφές που αφενός να καθιστούν εύκολη την εύρεση του από το κοινό και αφετέρου να μπορεί να φορτώσει με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να καθιστά άνετη την πλοήγηση των πελατών. Για τον λόγο αυτό υπάρχει η υπηρεσία της προώθησης ιστοσελίδων μέσω της οποίας είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η απήχησή της στο κοινό.
  Μια σημαντική συμβουλή είναι να βεβαιωθείτε πως η ιστοσελίδα σας ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές για χρήση από κινητά τηλέφωνα και tablet ώστε οι χρήστες να έχουν μια πολύ καλή εμπειρία από όποια συσκευή και αν συνδέονται.

  1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
   Το περιεχόμενο περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά πράγματα μέσω των οποίων οι πελάτες ενημερώνονται για την επιχείρηση σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα blog καθώς μέσα από αυτό μπορείτε να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας όσον αφορά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

  Όταν χρησιμοποιείτε περιεχόμενο που είναι υψηλής αξίας, θα χρησιμοποιείτε το “pull-marketing”, μια μέθοδο που αποσκοπεί στην δημιουργία ζήτησης για ένα προϊόνκαι σημαίνει ότι δεν είναι ενοχλητικό και ωθεί τους πελάτες σας να έρχονται σε σας.
  Μια άλλη μορφή εμπορικού περιεχομένου πιο συνηθισμένη είναι το emailmarketing. Αυτός ο τρόπος είναι πιο οικονομικός και έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσετε επαφή με νέους πελάτες ή να διατηρήσετε με τους ήδη υφιστάμενους.

   

  1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
   Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό εργαλείο το οποίο πολλές επιχειρήσεις αμελούν είναι η διαφήμιση. Ένα εργαλείο χαμηλού κόστους σε σχέση με τα υπόλοιπα σας δίνει την δυνατότητα να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και να παρακινήσετε τους ενδιαφερόμενους πελάτες. Ένα αποτελεσματικό μέσο για την διαφήμιση αποτελεί η διαφήμιση Google η οποία εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή και μπορεί να εξασφαλίσει πελάτες για την επιχείρηση σας.

   

  Αυτοί είναι οι τέσσερις τομείς του ψηφιακού μάρκετινγκ που κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει για να δημιουργηθεί για επιτυχία!

  Άρθρο από ThinkTank – Προώθηση Ιστοσελίδων


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.