Χρονόμετρο

  Καβάλα: To The Hoop, με χαρακτήρα ανθρωπιστικό

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τη συμμετοχή του προγράμματος «Στηρί-ΖΩ» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο 3ο τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, που θα γίνει από τις 18-20 Ιουλίου ανακοίνωσε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, Θ. Πορλίδης

   

  Δέκα μέρες απομένουν για το 3ο τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 «To the hoop 2014», που φέτος θα λάβει χώρα από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου, με τη φετινή διοργάνωση να αποκτά ξεχωριστή λάμψη, όχι μόνο για τη συμβολή της στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και την επέκταση της σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

  Όπως αναφέρει με δηλώσεις του στο «Χ» (σ.σ. το οποίο είναι χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά ToTheHoop) το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ο Θόδωρος Πορλίδης, στους συντελεστές του τουρνουά θα συμμετάσχει και το πρόγραμμα «Στηρίζω», συλλέγοντας τρόφιμα και χρήματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Καβάλας. Η ομάδα «To The Hoop», που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, αποτελείται από τους Χρήστο Ελιόγλου, Στέλιο Καρασάββα, Τόλη Μησίνη και τον Θ. Πορλίδη, στον οποίο όταν τέθηκε η ερώτηση τι παρακίνησε τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τη δημιουργία του τουρνουά 3on3 στην Καβάλα, απάντησε: «Το 3on3 για όλους όσους παίζουν μπάσκετ είναι ο εύκολος και καθημερινός τρόπος  άθλησης. Σε όσα εξωτερικά γήπεδα υπάρχουν, αυτός ο τρόπος επιλέγεται από τις παρέες για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους και για να αθληθούν. Για πολλά χρόνια δεν υπήρχε μια οργανωμένη διοργάνωση 3on3 στην πόλη μας. Συμμετείχα ως διαγωνιζόμενος στο event που είχε γίνει το 1997 αν θυμάμαι καλά από συνδρομητικό κανάλι στο πάρκινγκ της Νομαρχίας και έκτοτε ουδέν… Αυτήν την έλλειψη ήρθαμε να καλύψουμε, πρώτα γιατί έλειπε σε εμάς, την μπασκετική παρέα των διοργανωτών».

   

  Είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια;

  «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθουσιώδης από την πρώτη μέρα που κοινοποιήσαμε την ιδέα μας. Στην πόλη μας, λόγω της συμμετοχής της Ένωσης στην Α1, αλλά και με την καλή δουλειά που γίνεται από τις υπόλοιπες ομάδες δημιουργείται μια γενιά αθλητών αλλά και μπασκετικών φιλάθλων, ενώ αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και των παλαιότερων(αθλητών και φιλάθλων), αυτών που στήριξαν το άθλημα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια. Όλοι αυτοί λοιπόν χάρηκαν με την ιδέα μας, μας στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους και με τα ζεστά λόγια τους…».

   

  Είχατε στήριξη από τους τοπικούς φορείς όλα αυτά τα χρόνια;

  «Η στήριξη που είχαμε και έχουμε από τους τοπικούς φορείς είναι σημαντική. Ο Δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Σημιτσής, ο κ.Στέλιος Σχοινάκης, οι κ. Χρήστος Ηλιάδης και Μηνάς Τάτσης  μας άκουσαν προσεκτικά και μας στήριξαν έμπρακτα παρέχοντας μας κάποιες διευκολύνσεις που είναι απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων».

   

  Ο θεσμός αυτός μπορεί να επεκταθεί με διοργάνωση σε ένα π.χ. «πανελλαδικό» επίπεδο κι όχι μόνο με συμμετοχές Καβαλιωτών; Να γίνει δηλαδή ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, με εμπλοκή ακόμη και της ΕΟΚ;

  «Η διοργάνωση μας μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Ήδη από την πρώτη χρονιά είχαμε συμμετοχές από Δράμα και τις γύρω περιοχές. Πέρσι, είχαμε συμμετοχή από την Θεσσαλονίκη, είχαμε ομάδα ξένων πιλότων, ενώ η Δράμα μας στηρίζει αδιάλειπτα. Φέτος αρκετές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη ρωτούν λεπτομέρειες για την διοργάνωση, ενώ η αίσθηση μας είναι ότι θα υπάρξουν συμμετοχές και από κοντινές πόλεις, όπως η Κομοτηνή για παράδειγμα. Για να επανέλθω στο ερώτημα σου… Για να αλλάξεις επίπεδο, χρειάζονται πολλά. Αν είμαστε γεροί και το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μας, ίσως να κάνουμε πράξη αυτά που ονειρευόμαστε και δεν περιγράφονται με λόγια…».

   

  Πόσες συμμετοχές έχουμε τώρα; Θα σπάσουμε το ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων;

  «Φέτος, αλλάζουμε το σύστημα διεξαγωγής. Θα έχουμε το σύστημα της διπλής ευκαιρίας. Αυτό σημαίνει διπλάσιοι αγώνες σε σχέση με πέρσι για τις ίδιες ομάδες. Όπως καταλαβαίνεις, αν και η διοργάνωση είναι μεγαλύτερη κατά μία μέρα, ο χρόνος δεν επαρκεί για να σπάσουμε το ρεκόρ των 44 περσινών συμμετοχών. Κάπου εκεί θα κυμανθούν και φέτος, αν και το ενδιαφέρον είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα 2 τελευταία χρόνια».

   

  Υπάρχει κάποια έκπληξη για τη φετινή διοργάνωση;

  «Κάθε χρόνο θέλουμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό. Σταθερή αξία θα είναι για μια ακόμα χρονιά το μπλουζάκι που δίνουμε δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες και τα χρηματικά έπαθλα(αν και εμείς διοργανώνουμε μια ΓΙΟΡΤΗ, και έτσι θέλουμε να το βλέπουν όλοι). Φέτος θα έχουμε νέες μπασκέτες, επαγγελματικού τύπου, θα έχουμε διαιτησία την τελευταία μέρα, ενώ θα υπάρξει και αγώνας επίδειξης γυναικών. Αναμένουμε και την απάντηση της Ίριδας για να δώσουν και αυτοί έναν αγώνα επίδειξης. Πέρσι, λόγω βροχής, δεν ευχαριστηθήκαμε την συμμετοχή τους… Τελειώνοντας, να αναφέρω ότι φέτος αποφασίσαμε να στηρίξουμε κάποιους από τους συμπολίτες μας που είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας και τον σύλλογο “ΠΝΟΗ” καλούμε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, αλλά και τους θεατές που θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση, να φέρουν τρόφιμα για να πετύχουμε όλοι μαζί ένα διαφορετικού είδους καλάθι. Να ενισχύσουμε οικογένειες συμπολιτών μας, που αποδεδειγμένα έχουν οικονομικό πρόβλημα… Ελπίζουμε η ανταπόκριση όλων μας να είναι μεγάλη…».

   

  Δημήτρης Μπουντάς

  3on3


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.