Χρονόμετρο

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – «Πρέπει να δουλεύουμε για τον Έλληνα και όχι για τους τραπεζίτες»

    Δημοσιεύτηκε στις

    Η υποψήφια ευρωβουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μιλάει στο «Χ» για τα προβλήματα της χώρας, της Περιφέρεια ΑΜΘ, την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ και τον… εθνικισμό

     

    Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, που γεννήθηκε στη Γερμανία, με θέση και άποψη για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, η Τριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου δεν αποδέχεται την εξοντωτική λιτότητα των τελευταίων κυβερνήσεων, που έχει αποδυναμώσει οικονομικά τις ελληνικές οικογένειες και τις εξαναγκάζει σε νέο κύμα μετανάστευσης.

    Η Τριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου, με πολυσχιδή δράση στα κοινά της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας, έρχεται να δώσει τη δική της μάχη, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον, την εθνική κυριαρχία της χώρας.

    Πτυχιούχος χειρουργός οδοντίατρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με μετεκπαίδευση στην αισθητική οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ζει και εργάζεται στην Κατερίνη, όπου διατηρεί το ιδιωτικό της ιατρείο, ενώ μιλά άπταιστα αγγλικά και γερμανικά.

    Συμμετείχε στο παρελθόν στην κοινωνική αποστολή κινητής οδοντιατρικής μονάδας για το «Χαμόγελο του Παιδιού», ήταν μέλος των Επιτροπών Ανάπτυξης, Δημοτικού Ωδείου, Σχολικών Επιτροπών και του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) στον Δήμο Κατερίνης. Διετέλεσε Γραμματέας του Ποντιακού Συλλόγου «Αξέχαστες Πατρίδες» και μέλος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, ενώ στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον νομό Πιερίας και σήμερα είναι μέλος του Τομέα Τουρισμού και του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    Η Τρ. Διαμαντοπούλου μίλησε στο «Χ» για την κάθοδό της στην πολιτική, για τα εθνικά, αλλά και τα τοπικά προβλήματα και ανέφερε ότι εφόσον εκλεγεί, θα αγωνιστεί για μια Ελλάδα που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τη γεωστρατηγική πλεονεκτική της θέση κι όχι εκτελώντας διαταγές, αλλά διεκδικώντας την ισότιμη θέση της στην Ε.Ε.».

     

    –          Πως αποφασίσατε να κατέλθετε στις Ευρωεκλογές; Υπήρχε ενασχόλησή σας και στο παρελθόν με την πολιτική, έστω κι από κάποιο άλλο πόστο;

    «Γενικώς, είμαι ένα πολύ δραστήριο άτομο. Πριν 12 χρόνια είχα κατέβει πρώτη φορά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνης, ενώ συμμετείχα σε πολιτιστικούς συλλόγους, είμαι ταμίας στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και στις εθνικές εκλογές του 2012 πολιτεύτηκα ως υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. Το βιογραφικό μου, θεωρώ, ότι είναι ιδανικό για το ευρωκοινοβούλιο, μια και μιλάω άπταιστα δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά, ενώ προσφάτως άρχισα και εκμάθηση ρωσικών».

     

    –          Πως θα αυτοσυστηνόσασταν και γιατί ζητάτε την ψήφο των συμπατριωτών σα;  

    «Κατάγομαι από ποντιακή οικογένεια, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που γεννήθηκε στη Γερμανία για βιοποριστικούς λόγους τη δεκαετία του ’70. Επέστρεψα στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Φοίτησα σε αμιγώς ελληνικό σχολείο, που σήμερα είναι υπό εξαφάνιση. Σήμερα, βιώνουμε κάτι αντίστοιχο. Τα καλά μυαλά φεύγουν μεταναστεύουν. Δεν μπορώ να αποδεχθώ τις πολιτικές της λιτότητας, που έχουν εξοντώσει οικονομικά τις ελληνικές οικογένειες και τις ωθούν ξανά σε νέο κύμα μετανάστευσης. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να ζητήσω την ψήφο των Ελλήνων».

     

    –          Γιατί επιλέξατε την ένταξή σας στους ΑΝ.ΕΛ.;

    «Δεν ήμουν κομματικοποιημένη, είμαι όμως πολιτικοποιημένη. Δε μου αρέσουν οι ταμπέλες και οι διαχωρισμοί σε μια τέτοια περίοδο που βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε τους εξωτερικούς εχθρούς μας. Πάντα, ήμουν υπέρ των ανεξάρτητων Ελλήνων, που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, την οικογένεια, τον Έλληνα. Πρέπει να δουλεύουμε για τον Έλληνα και όχι για τους τραπεζίτες και την κ. Μέρκελ. Πριν δυο χρόνια με προσέγγισαν οι ΑΝ.ΕΛ., ένα πατριωτικό κίνημα, που πολεμά την παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων κι αυτό είναι αρκετό. Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να απαξιώνουν την πολιτική. Πρέπει να ασχολούνται πιο ενεργά, αν θέλουμε να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση».

     

    –          Μιλήσατε για εξωτερικούς εχθρούς, ενώ η παράταξή σας αναφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Ποια είναι η θέση σας επ’ αυτών;

    «Τα εθνικά θέματα είναι σε προτεραιότητα. Ως χώρα έχουμε υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οικονομικά μας τα διαχειρίζονται οι Βρυξέλλες. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο κ. Σόιμπλε θα τεθούν επίτροποι επί των προϋπολογισμών των κρατών της Ε.Ε. Θα χάσουμε τα πάντα. Από τη μια έχουμε τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση, από την άλλη τους “φίλους και γείτονες”, τους Τούρκους, τους Έλληνες, τους Αλβανούς ή τους Βουλγάρους, που διεκδικούν πάντα κάτι από την Ελλάδα λόγω του πλούτου της, ο οποίος δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, αφού στερούμαστε ικανών ηγετών. Πέρα από τα νησιά και το Αιγαίο, έχουμε την επέκταση του ισλαμικού τόξου. Το τουρκικό προξενείο δε θα έπρεπε να υφίσταται. Κάνει προπαγάνδα. Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Είναι Έλληνες μουσουλμάνοι. Δεν υπήρξε ούτε ένας Έλληνας πρωθυπουργός να το αναχαιτίσει, αφού λειτουργεί πρακτορικά και όχι διπλωματικά. Ξεπερνάει κάθε κόκκινη γραμμή».

     

    –          Μήπως το πρόβλημα, όμως, είναι η ίδια η Ελλάδα;

    «Σίγουρα, από τη στιγμή που το προξενείο πληρώνει 3.000 άτομα, ώστε να τρομοκρατεί τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες, εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία της ελληνικής κυβέρνησης. Δε θα το έλεγα μόνο σκοπιμότητα. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ακόμη και προδοσία και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό. Το κομμάτι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει παραγκωνιστεί, φτάνοντας τα ιστορικά χαμηλά της Ηπείρου. Επίσης, ξεπουλιέται το όνομα της Μακεδονίας. Δεν είναι χαμένο το παιχνίδι. Αρκεί να ξυπνήσουμε όλοι ως Έλληνες».

     

    –          Γιατί να ψηφίσει κάποιος τους ΑΝ.ΕΛ. κι όχι κάποιο άλλο αντιμνημονιακό κόμμα, φερ’ ειπείν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

    «Θα έλεγα επειδή υπάρχει ένας χαμαιλεοντισμός, αφού άλλα έλεγε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πριν τις εκλογές του 2012 κι άλλα σήμερα. Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι σταθεροί στις θέσεις τους, είναι το μόνο πατριωτικό και αντιμνημονιακό κόμμα, με δομημένο πρόγραμμα, χωρίς να φτάνει στα άκρα. Είμαστε υπέρ της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, που δυστυχώς έχει χαθεί».

     

    –          Μπορεί να ανακτηθεί η εθνική κυριαρχία μας, μέσα σε αυτή την Ε.Ε. και παράλληλα μέσα στο ευρώ;

    «Σαφέστατα, όχι και σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση, αφού κι οι ίδιοι οι οικονομολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε αυτό. Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι υπέρμαχοι του αντιφεντεραλισμού, κατά της ομοσπονδοποίησης των κρατών. Την ίδια φιλοσοφία έχουν κι άλλα κινήματα, όχι όμως και η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και τα σοσιαλιστικά κόμματα, που μιλάνε για υποστολή των σημαιών».

     

    –          Σας ακούμε να μιλάτε για την πατρίδα με έμφαση. Ποια η διαφορά του πατριωτισμού με τον εθνικισμό;

    «Το να αγαπάς την πατρίδα σου δε σημαίνει ότι είσαι στα “άκρα”. Είναι υποχρέωσή σου. Δεν είμαστε Χρυσή Αυγή, που μέσα της εμπεριέχει ναζιστικά στοιχεία, με τα οποία εμείς είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι. Για μένα ο εθνικισμός είναι και πατριωτισμός. Είναι έννοιες που ταυτίζονται. Αν ο πατριωτισμός είναι και εθνικισμός, τότε είμαι και εθνικίστρια».

     

    –          Η Καβάλα, όπως και η Πιερία είναι τουριστικές περιοχές. Τι λείπει από την περιοχή και που υστερεί, με τη δική σας εμπειρία;

    «Όλη η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν βήματα, όχι μόνο στο «ήλιος – θάλασσα», αλλά θα πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό, με μεγαλύτερη έμφαση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων ή στον αγροτουρισμό, με τα πλεονεκτήματα της οινοποιίας σας, αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό με τα πολλά μοναστήρια, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Ρωσία, που είναι μια μεγάλη αγορά. Βαρύτητα πρέπει να δοθεί στα λιμάνια, τα δύο της Καβάλας, της Ν. Περάμου, της Κεραμωτής, αλλά και στην ενδυνάμωση της ακτοπολοϊκής γραμμής Καβάλας – Πρίνου. Επίσης, να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο τομέας της γεωθερμίας, που θα δώσει πνοή στον πρωτογενή τομέα. Κάποτε, στην περιοχή υπήρχαν βιοτεχνίες ενδυμάτων, που μετακόμισαν λίγο πιο βόρεια ή μονάδες επεξεργασίας ψαριών. Ποιες είναι σήμερα οι πρωτοβουλίες για να αναπτυχθούν νέες μονάδες, που θα φέρουν πίσω θέσεις εργασίας; Δεν πρέπει απλά να χαιρόμαστε που βγήκαμε στις αγορές, αφού θα δανειζόμαστε με μεγαλύτερα επιτόκια. Η φυγή από την κρίση θα έρθει με άνοδο της μικρομεσαίας επιχείρησης και του πρωτογενούς τομέα, στον οποίο βάζω και τον τουρισμό, διότι είναι βαριά βιομηχανία της χώρας μας».

     

    –          Για τη διέλευση του αγωγού Τ.Α.Ρ. από εύφορη περιοχή, όπως τα Τενάγη Φιλίππων, έχετε ενημερωθεί;

    «Σαφέστατα και είμαι αντίθετη σε αυτή την όδευση, διότι με τέτοιες συμφωνίες δεν καρπώνεται κάτι η χώρα. Αντιθέτως, καταστρέφεται, διότι προκαλούνται προβλήματα στην αγροτική οικονομία. Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη και σίγουρα δε λύνεται έτσι το 30% της ανεργίας της Π.Α.Μ.Θ., που είναι από τις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης μαζί με την Ήπειρο. Παράλληλα, θα χάσουμε και τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή των Τεναγών, που θα παραδοθεί στην Κοινοπραξία του Τ.Α.Ρ. Πρέπει να αντισταθούμε επί της βάσης της συμφωνίας, η οποία προβλέπει τη διέλευση του αγωγού από την περιοχή».

     

    –          Πως σχολιάζετε την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ που διεκδικεί την Π.Α.Μ.Θ.;

    «Είναι μια πολύ σημαντική υποψηφιότητα για τους ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώση της περιοχής και όλων των μειζόνων ζητημάτων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και ειδικά των εθνικών. Έχει αποδείξει με την πορεία του ότι είναι μαχητικός και μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο».

     

    Δημήτρης Μπουντάς


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.