Χρονόμετρο

  Για το 21ο Δ.Σ. Καβάλας: Εντός της επόμενης εβδομάδας οι αποφάσεις Κουράκου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε δύο σχολικές μονάδες θα διοχετευθούν οι μαθητές του δημοτικού του Αγίου Λουκά, που κρίθηκε ακατάλληλο λόγω στατικής ανεπάρκειας

   

  Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Κουράκος, σε ποια σχολεία θα διοχετευθούν οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Λουκά, καθώς το κτήριο, όπου μέχρι πρόσφατα στεγάζονταν τα παιδιά, όπως και αυτά του 26ου νηπιαγωγείου, κρίθηκε ακατάλληλο από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας λόγω στατικής ανεπάρκειας.

   

   

  Ο Γ. Κουράκος πραγματοποίησε επιθεώρηση στα σχολεία των γειτονικών περιοχών, αλλά και σε μονάδες μέσα στην πόλη της Καβάλας, οι οποίες έχουν διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας και κατέληξε ότι οι μαθητές από το 21ο Δ.Σ. θα μοιραστούν σε δύο από τις πέντε σχολικές μονάδες που πληρούν τα κριτήρια για τη στέγασή τους, τα οποία είναι το 10ο, το 12ο, το 17ο, το 19ο ή το 22ο Δ.Σ., στα οποία επίσης θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις εντός του καλοκαιριού και εν συνεχεία να δεχθούν μαθητές.

  «Δε θέλω να δεσμευθώ, μια και ολοκλήρωσα την επιθεώρησή μου σήμερα (σ.σ. χθες). Κατά 99% έχω καταλήξει σε δύο σχολικές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά του 21ου Δ.Σ. και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις που ενδιαφέρουν τους γονείς και τους μαθητές. Όλα αυτά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση από τον δήμο Καβάλας, ο οποίος στη συνάντησή μας, μίλησε για αίθουσες στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Εν πάσει περιπτώσει, ο δήμος είναι υπεύθυνος για τη στέγαση των μαθητών. Αν μου αναφέρει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, τότε εγώ είμαι έτοιμος, με δική μου πρόταση για τη στέγαση των μαθητών και έχω συμφωνήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά για τη μεταφορά των παιδιών από το 21ο Δ.Σ. και το 26ο Νηπιαγωγείο με μισθωμένα λεωφορεία από το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών, συνοδεία των δασκάλων τους.

   

  Να ξέρετε, πάντως, ότι αποκλείονται το 18ο και το 24ο Δ.Σ., τα οποία είναι ασφυκτικά γεμάτα με μαθητές αυτή τη στιγμή, με 260 και 230 παιδιά αντίστοιχα. Η ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει, εφόσον ισχύσει αυτό που μου ανέφερε ο κ. Σιμιτσής, ότι προτεραιότητα από το νέο Ε.Σ.Π.Α. είναι ανέγερση καινούριας σχολικής μονάδας. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, μιλάμε ότι μετά από τρία χρόνια θα μπορεί το σχολείο να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, ενώ στα σχέδια είναι και δημιουργία πολυδύναμου νηπιαγωγείου», με τον κ. Κουράκο να ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 21ου Δημοτικού Σχολείου.

  Όσο για το 26ο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά που φοιτούν εκεί, θα μεταφερθούν σε κάποιο εκ του 18ου ή του 24ου στη ΔΕΠΟΣ, ενώ εξετάζεται και ένας χώρος που έχει παραχωρηθεί από την Παιδόπολη στον δήμο Καβάλας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.