Χρονόμετρο

  Για το 21ο Δ.Σ. Αγ. Λουκά: «Βοήθεια» φωνάζει. ο Σιμιτσής

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών για εκταμίευση 500.000 ευρώ για επισκευές στο δημοτικό του Αγίου Λουκά ζήτησε ο δήμαρχος Καβάλας – Ενημερωτική συνάντηση Κουράκου με γονείς

   Την άμεση παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών για την εκταμίευση ενός κονδυλίου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, που θα φτάνει περίπου τις 500.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης στο 21ο Δημοτικό Σχολείου του Αγίου Λουκά ζήτησε χθες ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής.

  Σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο και το παρών έδωσαν ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης, οι εκπρόσωποι των βουλευτών, Ν. Παναγιωτόπουλου, Γ. Καλαντζή και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θ. Μουριάδης, ο Κ. Σιμιτσής ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών να υπάρξει μια χρηματοδότηση, που θα επιτρέψει σε συνεργεία του δήμου να ξεκινήσουν τις επισκευές στο 21ο Δ.Σ. του Αγίου Λουκά, το οποίο, όπως ανέφερε πρώτο το «Χ», εμφανίζει σοβαρά προβλήματα με τη στατική επάρκειά του.

    Ο Κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι θα κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, εφόσον καταφέρουν οι βουλευτές να πείσουν τον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, για την εκταμίευση αυτού του ποσού, καθώς απαιτούνται 5-6 μήνες δουλειάς για την αποκατάσταση του κτηρίου στον Αγ. Λουκά, αφού σε διαφορετική περίπτωση κι εφόσον ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στη νέα προγραμματική περίοδο του Ε.Σ.Π.Α., έχοντας λάβει εγκρίσεις, τότε οι εργασίες θα ξεκινήσουν τουλάχιστον στα μέσα του 2016.

  Ο Ντ. Κλειτσιώτης προσπάθησε χθες να έχει μια επικοινωνία με τον Ανδ. Λοβέρδο, ενημερώνοντάς τον για το θέμα που ανέκυψε με το 21ο Δ.Σ., όμως αυτή δεν κατέστη δυνατή και θα προσπαθήσει εκ νέου σήμερα να συνομιλήσει με τον Υπουργό Παιδείας, τον οποίο και θα συναντήσει με την πρώτη κάθοδό του στην Αθήνα.

   Ενημερωτική συνάντηση Κουράκου με γονείς

  Συνάντηση με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου στον Άγιο Λουκά είχε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Γιώργος Κουράκος, για μια πρώτη ενημέρωση, αναφορικά με τις σκέψεις του και το που θα διοχετευθούν οι μαθητές τόσο του δημοτικού όσο και του 26ου Νηπιαγωγείου, που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο.

  Ο κ. Κουράκος, μιλώντας στο «Χ» ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι συνεχίζει να κάνει τον προγραμματισμό του, περιμένοντας από τον δήμο Καβάλας να δεσμευθεί για ορισμένες διορθωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν σε άδειες αίθουσες σχολείων, που επιθεώρησε την περασμένη Παρασκευή, χωρίς ακόμη να έχει καταλήξει στο τελικό πλάνο του.

  «Από τον δήμο δεν είχα ακόμη την ενημέρωση που ζήτησα. Ενημέρωσα, όμως, τους γονείς για το στεγαστικό, το οποίο είναι υποχρέωση του δήμου Καβάλας. Προετοιμάζομαι για ένα πλάνο που θα στεγάσει τα παιδιά σε ένα σχολείο και ένα δεύτερο πλάνο για “σπάσιμο” των τμημάτων. Αν έχω διαβεβαιώσεις για τις επισκευές των αιθουσών από τον δήμο Καβάλας, τότε θα πάμε στη λύση της μεταφοράς όλου του σχολείου σε ένα συγκρότημα. Δεν ανακοινώνουμε ακόμη τίποτε επισήμως, διότι δε θέλω να βρεθώ εκτεθειμένος, σε περίπτωση που ο δήμος δεν μπορέσει να κάνει αυτές τις παρεμβάσεις», κατέληξε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.