Χρονόμετρο

  Σήμερα γιορτάζουμε 18 χρόνια αλήθειας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πριν από 18 χρόνια, σαν σήμερα πρωταπριλιά, ξεκίνησε την έκδοσή του το καθημερινό ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να δείξουμε ότι την ημέρα αυτή που γιορτάζει το ψέμα, εμείς ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ να λέμε μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

  Στα 18 χρόνια που πέρασαν αποδείχθηκε πόσο δύσκολο ήταν αυτό, αφού μας κόστισε πάρα πολύ. Με άνανδρες επιθέσεις που δεχτήκαμε προκειμένου να μπουν εμπόδια στην πορεία μας, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.

  Σε αυτά τα χρόνια που πέρασαν, βοηθούσης και της ανωνυμίας του διαδικτύου, το ψέμα και η παραπληροφόρηση κέρδισαν πάρα πολύ έδαφος, οπότε φτάσαμε σήμερα στο σημείο να αναρωτιόμαστε όλοι όταν διαβάζουμε μια είδηση, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Εμείς υπηρετήσαμε πιστά την Αλήθεια , είχαμε το θάρρος της γνώμης μας ακόμη και όταν γινόμασταν δυσάρεστοι, αλλά είχαμε και την ικανοποίηση όταν ερχόντουσαν τα γεγονότα και μας επιβεβαίωναν.

  Σε αυτή την πορεία υπήρξαν σημαντικοί σταθμοί.

  Πρώτος σταθμός, ήταν η αποκάλυψη των σχεδίων για την επέκταση του νεοθωμανισμού στην πόλη της Καβάλας και τα οποία ακυρώσαμε μετά τις αποκαλύψεις μας και την παρέμβαση του ΥΠΕΞ. Είδαμε με ικανοποίηση τα όνειρα του Αχμέτ Νταβούτογλου – όπου για το σκοπό αυτό μας επισκέφθηκε – να γκρεμίζονται και να ανοίγει νέος κύκλος επιθέσεων προς το ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ.

  Δεύτερος σημαντικός σταθμός ήταν η αποδοχή της πρότασης μας για την ονοματοδοσία του λιμανιού της Καβάλας, με το όνομα του Αποστόλου Παύλου. Ιστορική στιγμή αποτελεί ότι στα 100 χρόνια Ελευθερίας της Καβάλας του 2013 σε ειδική τελετή συνδέθηκε το όνομα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου με το Λιμάνι της Καβάλας.

  Τρίτος σημαντικός σταθμός ήταν τον Αύγουστο του 2014, όταν σε Παγκόσμιο επίπεδο προβάλλαμε πρώτοι την σημαντική ανασκαφή της Αμφίπολης στον Τύμβο Καστά. Έκτοτε βρισκόμαστε στην πρωτοπορία της δημοσιογραφικής κάλυψης της ανασκαφής.

  Παράλληλα με τα παραπάνω καλύπτουμε την καθημερινή επικαιρότητα της Καβάλας, και τους ανθρώπους της και δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην συστηματική έρευνα και ανάδειξη μέσα από τις σελίδες του ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ 100 προσώπων, από τον Γιώργο Μυτιληνό, που ο καθένας από αυτούς άφησε το στίγμα του στην ιστορία της πόλης. Η έρευνα αυτή ξεχώρισε τους ανθρώπους που μέσα από την τέχνη τους, το επάγγελμα τους και την προσφορά τους στα κοινά, έβαλαν μια ψηφίδα στο όμορφο μωσαϊκό που είναι η πόλη που ζούμε.

  Σήμερα οι αναγνώστες μας αναγνωρίζουν την αξιοπιστία και την σοβαρότητα μας, και γι αυτό στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας, μας στηρίζουν παρά τις οικονομικές δυσκολίες . Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Μοιράζομαι μαζί τους την επιτυχία και την συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα. Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που αυτά τα 18 χρόνια πέρασαν από το ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ. Άλλοι αποτέλεσαν ένα ευχάριστο και κάποιοι άλλοι ένα δυσάρεστο μάθημα. Μα όλοι με τον τρόπο τους φάνηκαν χρήσιμοι.

  Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω την σημερινή ομάδα του ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες δίνουν καθημερινά τον αγώνα της ενημέρωσης για την προβολή των προβλημάτων της πόλης και της αναζήτησης των λύσεων. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον ακούραστο και επίμονο Δημήτρη Μπουντά, τον δημοφιλή και φιλότεχνο Άγγελο Καλόγρηα, την εργατική και επικοινωνιακή Αγλαία Τερλελέ, τον συνεπή Γαβριήλ Καλφόπουλο και την Βασιλική Κυφωνίδου που μου συμπαραστάθηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές και με τις επαγγελματικές της δεξιότητες και την αφοσίωση της, συνέβαλλε καθοριστικά στο να διορθωθούν τα αδύνατα σημεία της επιχείρησης και να ενδυναμωθούν τα πλεονεκτήματα μας.

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.