Χρονόμετρο

    … σαν να βλέπουμε αρειανούς!!!

    Δημοσιεύτηκε στις

    Πριν από μία εβδομάδα υπογράφτηκε ανάμεσα στην Energean oil & gas και στην Bβρετανική BP μια συμφωνία για την αγορά του πετρελαίου που θα παραχθεί από τον Πρίνο την επόμενη εξαετία, συνολικής αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Γι’ αυτή την συμφωνία γράφτηκαν πολλά, σχετικά και άσχετα, όπως για παράδειγμα ότι η BP αγόρασε τον Πρίνο!!! Μια βλακεία που αναπαράχθηκε – τι πρωτότυπο – και από μερίδα του τοπικού Τύπου…

    Η αλήθεια είναι ότι για το πετρέλαιο που θα παραχθεί με τόσο κόπο, με τόση αγωνία, με τόση προσπάθεια τα επόμενα χρόνια θα πουληθεί έναντι του ποσού που προαναφέραμε. Μαζί με αυτή την συμφωνία ανοίγει και ο δρόμος της δανειοδότησης του επενδυτικού προγράμματος της Energean Oil & gas και θα προχωρήσουν οι επόμενες γεωτρήσεις που ευχή όλων είναι να συμβάλουν στον διπλασιασμό της ημερήσιας παραγωγής η οποία θα φτάσει τα 5.000 βαρέλια.

    Διαβάσω το πόρισμα του ελέγχου για την δανειοδοτήσεις επιχειρηματιών από το Τ.Τ. επί των ημερών του κ. Φιλιππίδη και διαπιστώνω ότι η «μαύρη τρύπα» των παράνομων δανειοδοτήσεων φτάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, να υπολογίσουμε την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο θα διαπιστώσουμε ότι τα χαριστικά δάνεια, είναι λίγο, λιγότερα από το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή ισότιμο με την παραγόμενη επί μια εξαετία  ποσότητα πετρελαίου του Πρίνου!!!

    Στην μια περίπτωση έχουμε μια παραγωγική δραστηριότητα που χρηματοδοτείται από ιδιωτικά κεφάλαια, προσφέρει θέσεις εργασίας και συμβάλει στην αύξηση του ΑΠΕ και στην δεύτερη χαριστικές συμφωνίες όπου τα χρήματα είτε πήγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς, είτε ξοδεύτηκαν σε καταναλωτικές και μη παραγωγικές δραστηριότητες. Επειδή το Τ.Τ. δεν είναι η μόνη τράπεζα που έδωσε χαριστικά δάνεια, τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια, το πόσα είναι αυτά και από πού ίσως να μην το μάθουμε ποτέ, βάλτε με το νου σας πόσοι «Πρίνοι» χαρίστηκαν σε ημετέρους χωρίς να συμβάλουν στο παραμικρό στην ανάπτυξη και στην αξιοποίηση εθνικού πλούτου.

    Διαβάζουμε σήμερα τις αποκαλύψεις για το Τ.Τ. και ανακαλύπτουμε μια Ελλάδα που δεν ξέραμε ότι υπήρχε, τώρα μαθαίνουμε ότι όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες έκαναν του μάγκες με τα δικά μας χρήματα, με τη δική μας αποταμίευση. Με αυτά τα χρήματα πλήρωναν τις χορηγίες για να «φτιάξουν όνομα», με αυτά τα χρήματα πλήρωναν τα ιλουστρασιόν περιοδικά για να γίνουν celebrity.

    Κάποτε σε ένα τραπέζι με επιχειρηματίες άκουσα να λένε ότι στις «επενδύσεις» που κάνουν δεν βάζουν δικά τους χρήματα, όλα είναι δάνεια από τις τράπεζες που έπαιρναν με την παρέμβαση είτε πολιτικών, είτε τραπεζικών παραγόντων. Τα περισσότερα κουφάρια επιχειρήσεων που υπάρχουν ανά την επικράτεια είναι φτιαγμένα με αυτά τα χρήματα και με χρήματα της άλλης αμαρτωλής ιστορίας που λέγεται «αναπτυξιακός νόμος» και «ευρωπαϊκά προγράμματα» έτσι δούλευε το σύστημα και όποιος ήθελε να μπει στο παιχνίδι έπρεπε να αποδεχθεί αυτούς τους κανόνες.

     

    Γι’ αυτό όταν σήμερα βλέπουμε κανονικές, αληθινές επενδύσεις, κάνουμε σαν να βλέπουμε αρειανούς!!!

     

    Θόδωρος Α. Σπανέλης


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.