Χρονόμετρο

    «Εγώ καλά σου τα `λεγα και τ’ άκουγες παράλογα Περπάτησε ανάλογα Θυμάσαι που σου τα `λεγα; Εγώ καλά σου τα `λεγα»

    Δημοσιεύτηκε στις

    Σε πολύ καλό κλίμα

    Αν υπάρχει κάτι που κάνει ξεχωριστή την προχθεσινή προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου, στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου, δεν είναι το πλήθος των ακροατών, αλλά το πολύ ζεστό κλίμα που εκφράστηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος, αλλά και οι συχνές διακοπές που είχε από τα χειροκροτήματα κατά την διάρκεια της ομιλίας.

    Μεταξύ του ακροατηρίου διακρίναμε πολλούς επώνυμους καβαλιώτες, πολλοί εξ αυτών με θητεία στο δημοτικό συμβούλιο κατά το παρελθόν, όπως ο Γιώργος Γκόλνας και ο Μενέλαος Κυριακίδης, επιπλέον την εκδήλωση του κ. Παπαδόπουλου παρακολούθησε και ο αδελφός του απερχόμενου δημάρχου Χρήστος Σιμιτσής, προφανώς ήθελε να ακούσει και να συγκρίνει. Εκτιμούμε ότι και ο Ανδρέας Γράσσος θα ήθελε να είναι, αλλά δεν ήταν, αρκείται να αφιερώνει στον κ. Σιμιτσή το τραγούδι:

    «Εγώ καλά σου τα `λεγα

    και τ’ άκουγες παράλογα

    Περπάτησε ανάλογα

    Θυμάσαι που σου τα `λεγα;

    Εγώ καλά σου τα `λεγα»

    Η εκδήλωση του κ. Παπαδόπουλου έκλεισε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που πρόσφερε στους καλεσμένους του, βοηθώντας έτσι το κλίμα να είναι ακόμη πιο πανηγυρικό, αφού όλα ήταν σαν γιορτή!!!

     

    Σκληρός αγώνας…

    Σκληρός αγώνας γίνεται στο Δήμο Παγγαίου μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Γιάννη Φιλόσογλου και Φίλιππα Αναστασιάδη, αφού διαγκωνίζονται για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο για να αναμετρηθεί στην συνέχεια με τον δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη…

    Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό, καθώς όποιος περάσει στον δεύτερο γύρο, αποκλείοντας τον άλλο θα το ερμηνεύσει αυτό και ως απόδειξη του ποιος ευθύνεται για την διάσπαση του χώρου της ΝΔ, αφού όλες οι αμαρτίες θα φορτωθούν στον χαμένο.

    Εν τω μεταξύ, έγινε και ένα μπέρδεμα με τις ημέρες των τελευταίων προεκλογικών ομιλιών των υποψηφίων στην Ελευθερούπολη, με συνέπεια να μην υπάρχει ελεύθερη ημέρα για τον κ. Φιλόσογλου. Τελικά η λύση που βρέθηκε είναι ο κ. Φιλόσογλου να μιλήσει την τελευταία μέρα, την Παρασκευή, μαζί με τον δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη, αλλά με μια ώρα διαφορά!!!

     

    Ζητάμε πολλά!!!

     Απάντησε ο Κωστής Σιμιτσής στο χθεσινό σχόλιο της στήλης, στο οποίο υποστηρίξαμε ότι δεν βλέπει τους δημότες… η απάντηση του είναι ότι η επαφή του με τους δημότες στο δημαρχείο είναι συνεχής, καθημερινή και αν χρειάζεται ακόμη και τις Κυριακές!!! Ως εκ τούτου δεν περιμένει να υπάρχει κάποια ειδική ημέρα γι’ αυτό το σκοπό… ούτε τις εκλογές!!!

    Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι αυτό που αναγκάζεται να κάνει εξαιτίας των εκλογών ο κ. Σιμιτσής είναι να βρίσκεται καθημερινά με πολίτες και να προσπαθεί να τους πείσει, είναι κάτι που δεν του προκαλεί ευχαρίστηση και αυτό το γνωρίζουν όσοι τον συνταντούν. Του είναι δυσάρεστο γιατί πρέπει συνεχώς να απολογείται για όλα αυτά που υποσχέθηκε να κάνει και δεν έκανε, οπότε πρέπει συνεχώς να εφευρίσκει δικαιολογίες, το οποίο αν μη τι άλλο είναι κοπιαστικό. Εμείς θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του δημάρχου να έχει επαφή και να μιλάει με τους πολίτες, αν αυτό είναι πολύ, ε, τότε ναι, ζητάμε πολλά!!!

    Κουράζει η μετριότητα και πλέον έχουμε γίνει ένεκα της κρίσης και των απαιτήσεων των καιρών πιο απαιτητικοί, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για σπατάλες, όχι μόνο οικονομικές, αλλά και χρόνου και εκτιμούμε ότι μια ακόμη θητεία με τον κ. Σιμιτσή δήμαρχο είναι μια σπατάλη που δεν μπορεί η πόλη να αντέξει. Αν συμφωνούν και οι καβαλιώτες με αυτή την εκτίμηση θα φανεί την Κυριακή το βράδυ!

     

     Σου έβαλαν αυτογκόλ, Δήμαρχε

    Δεν ξέρω ποιος έδωσε την ιδέα στον Κωστή Σιμιτσή να ποζάρει με τέτοιο τρόπο στη φωτογραφία που κοσμεί τα περισσότερα προεκλογικά φυλλάδια με το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», αλλά όποιος κι αν το έκανε, έβαλε ένα αυτογκόλ στην προσπάθεια επανεκλογής του απερχόμενου δημάρχου. Είναι τέτοιο το μειδίαμα του Κ. Σιμιτσή, που βγάζει πολύ ειρωνική διάθεση και ένα αφ’ υψηλού τόνο. Σαν να μοιράζει αυτόγραφα κάποιος σταρ του κινηματογράφου. Σίγουρα, πάντως, δεν παραπέμπει σε υποψήφιο δήμαρχο που διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του, ο οποίος έχει στόχο να λύσει τα προβλήματα της πόλης του.

    Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010, τότε όμως δεν γνωρίζαμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει…

     

    Από αποτελέσματα, όμως;

    Ακούσαμε με προσοχή τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Αθαν. Σαββάκη και του γενικού γραμματέα του Υπ. Ανάπτυξης, Γ. Στεργίου, όπου ο δεύτερος ως στέλεχος της κυβέρνησης, μας μίλησε για σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση και ότι σύντομα αυτή η εικόνα θα είναι ευδιάκριτη στους πολίτες. Λόγια που θα λέγαμε, ότι τα ακούσαμε πρόσφατα από τις επισκέψεις υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Είναι σαν να έχει ξαμολήσει ο Σαμαράς τους συνεργάτες του σε όλη την Περιφέρεια, σε μια προσπάθεια να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ζει μέσα σε αυτό το πολυθρύλητο success story. Ωστόσο, από ουσία και αποτελέσματα στις συναντήσεις με τις τοπικές επιχειρήσεις… τίποτα.

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.