Χρονόμετρο

    Απογείωση προς… την κόλαση!

    Δημοσιεύτηκε στις
    Γράφει ο Βασίλης Ανδρoνίδης

    Γράφει ο Βασίλης Ανδρoνίδης

     

     

     

     

     

     

    «…Αν βγάλουμε τον Ιούνιο το Σεπτέμβρη θα απογειωθούμε…». Αυτή ήταν η δήλωση Σαμαρά τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές της Οικονομίας σε επίπεδο ανάπτυξης. Ως τον Ιούνιο [του 2014] θα είναι μια κόλαση. «…Θα παιχτούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας..» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στο Βήμα της περασμένης Κυριακής.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος, το φθινόπωρο του 2011, είχε δηλώσει μετά το χαράτσι στη ΔΕΗ πως: «…μας περιμένουν δύο κολασμένοι μήνες…»! πολύ φαίνεται πουλάει ο ορισμός «κόλαση» και χρησιμοποιείται όχι με τη μεταφυσική του έννοια, αλλά πολιτικά πλέον, για παράταση πολιτικού χρόνου, με όση «λογική» απέμεινε στο πολιτικό λεξιλόγιο. Αντί δηλ. να δηλώσουν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης οι εταίροι της εξουσίας, βρήκαν ένα τρόπο, να γνωρίσουν στο λαό, το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαπραγματεύονται [;]. Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι με τον όρο «κόλαση» προετοιμάζουν την κοινωνία να δεχτεί [!] νέα δυσβάσταχτα και ασήκωτα οικονομικά μέτρα σε βάρος των εισοδημάτων [όσων απέμειναν] των πολιτών. Ο όρος «κόλαση» πράγματι βοηθάει την Κυβέρνηση να εφαρμόσει με άνεση τα… προαπαιτούμενα. Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, που θα πάρει [και τα έχει υπογράψει ήδη] θα  έχει από πριν «δικαιολογία» ότι πάλεψε με «διαβόλους» και λοιπούς «θαμώνες» της… κόλασης και δεν τα κατάφερε.. Ο λαός κατά την άποψή τους,  θα βγάλει το συμπέρασμα ότι οι κυβερνώντες μέσα σε «κολασμένες συνθήκες», έδωσαν τη μάχη τους άσχετα με το αποτέλεσμα.  Η δήλωση του κυρ Γιάννη Στουρνάρα είναι που μάς κάνει επιφυλακτικούς και μας κάνει να ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν. Και αυτό το προηγούμενο συμβαίνει, γιατί τις παραμονές προηγούμενων μέτρων και επιθέσεων κατά μισθών συντάξεων και φοροεπιδρομής, επί υπουργίας Οικονομικών Ε. Βενιζέλου είχαμε την ίδια πανομοιότυπη δήλωση. «….Μας περιμένουν δύο μήνες κολασμένοι…» και του κ. Γ. Στουρνάρα: «…ως τον Ιούνιο θα είναι μία κόλαση…».

    Ας επιστρέψουμε όμως στη δήλωση Σαμαρά «περί απογείωσης». Προφανώς ο κ. Πρωθυπουργός δεν εννοούσε απογείωση προς την… κόλαση. Το πιο πιθανό εννοούσε «απογείωση» προς την «ανάπτυξη» και την «έξοδο» από την κρίση.

    Όταν λέμε δηλ. στην παρέα μας «πετάει η ομάδα» προφανώς δεν εννοούμε πως «σέρνεται», αλλά είναι σαφέστατα βελτιωμένη και έτοιμη να κατακτήσει νίκες και διακρίσεις. Αν γυρίσουμε λίγο πίσω και μελετήσουμε τις περίφημες «προφητείες» περί «εξόδου από την κρίση» θα παρατηρήσουμε ότι όλες έπεσαν έξω. Είχαμε συνεχείς δηλώσεις ότι η κρίση τελειώνει, πάμε για την έξοδο από το… τούνελ  και βγαίνουμε επαξίως στις… αγορές όπως όλοι οι νοικοκυραίοι όπου γης. Το πρώτο εξάμηνο του 2012. Το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Αρχές του 2013. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Και η παράταση πολιτικού χρόνου [και βουλευτικών-υπουργικών μηνιάτικων] συνεχίζεται. Μετά από όλες αυτές τις προφητείες έχουμε τις δηλώσεις Στουρνάρα για… κόλαση μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Επομένως όλες οι… προφητείες πέφτουν έξω για μια ακόμη φορά! δεν μπορούμε δηλ. να έχουμε τέλος της οικονομικής κρίσης τέλος του 2013 κι αρχές του 2014, εν μέσω… κόλασης. Θα έχουμε ή παράδεισο και έξοδο από την κρίση ή κόλαση και συνέχεια της κρίσης. Απλά πράγματα. Υπομονή επομένως μέχρι και τον Ιούνιο του 2014, μέχρι δηλ. την επόμενη επίσημη ανακοίνωση ότι η έξοδος και η…. ανάπτυξη αναβάλλονται για το…2015, εκτός κι αν συναντήσουμε και πάλι στο διάβα μας κάποια άλλη…. κόλαση!! οπότε και το 2014 μπαίνει στο αρχείο προβλέψεων.

    Η απογείωση είναι βέβαιη κατά τους υπεύθυνους του εθνικού μας… αεροδρομίου. Τώρα ποιοι θα είναι οι επιβάτες, που θα επιβιβαστούν στην εθνική μας απογείωση, αυτό πρέπει να διευκρινιστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Εμείς πάντως ευχόμαστε να μην απογειωθούν η ανεργία, οι πλειστηριασμοί, οι αυτοκτονίες, η φορολογία, τα χαράτσια, οι περικοπές εισοδημάτων, η κατάθλιψη και όλα όσα έχουν σημαδέψει με τον πλέον σκληρό τρόπο την καθημερινότητα του καθένα μας.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.