Χρονόμετρο

    ΆΡΗΣ ΒΕΡΡΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ

    Δημοσιεύτηκε στις

     Ζήτησαν την παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

     Παραμένει στα ψηλά το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τη «Συμπαράταξη Πολιτών»

    Για ανικανότητα κατηγόρησαν για μια ακόμη φορά τη διοίκησης του δήμου Καβάλας οι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της «Συμπαράταξης Πολιτών», Άρης Βέρρος και Ηλίας Ιωαννίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν και με αφορμή το επίμαχο θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ζητώντας την παρέμβαση και τον έλεγχο στα πεπραγμένα από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

    Στη συνέντευξη, παρών ήταν ακόμη ο Γιώργος Τσιρονίδης, μέλος της «Συμπαράταξης Πολιτών», που συμμετέχει στην διαπαραταξιακή επιτροπή υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

    Αρχικά, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι ήταν ανάγκη να ειπωθούν κάποια πράγματα, αφού η «Συμπαράταξη Πολιτών» παρατηρεί ότι ο δήμος Καβάλας είναι χωρίς όραμα, σε παρακμή. «Δεν περιμέναμε ενόψει των εκλογών να καταλήξει ο δήμος σε ενέργειες, όπως αυτές με τα φυλλάδια στην έκθεση του Επιμελητηρίου με έργα που δεν είναι δικά του, η επιστολή στους γονείς των μαθητών, προπαγανδιστικού προεκλογικού περιεχομένου με τα τηλέφωνα και τα e-mail του δημάρχου. Όλα αυτά δείχνουν έναν δήμο που παραπαίει. Κορωνίδα όλων ήταν ο χειρισμός στην υπόθεση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το πως αντιμετώπισε τους υπαλλήλους, οι οποίοι απλά έκαναν το καθήκον τους. Έγινε παραλαβή χωρίς να ειδοποιηθούν οι υπάλληλοι. Η αντίδρασή τους, τους φέρνει σήμερα να είναι σε δίωξη με προκαταρκτική έρευνα και στη συνέχεια ΕΔΕ. Ο δήμαρχος ρίχνει την μπάλα αλλού και όχι στα σοβαρά προβλήματα και την άσκηση της διοίκησης. Καλούν τους εργαζόμενους στην προκαταρκτική έρευνα με υπεύθυνο γι’ αυτήν κάποιον που εμπλέκεται στο ζήτημα, τον διευθυντή των προμηθειών και του λογιστηρίου εκείνη την περίοδο (σ.σ. εννοεί τον Γ. Χατζηκωνσταντίνου). Έτσι, θα κριθεί αν οι υπάλληλοι τελικά θα περάσουν ΕΔΕ».

    Καταλήγοντας, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι η «Συμπαράταξη Πολιτών» θα ζητήσει τον «έλεγχο από τον επιθεωρητή της δημόσιας διοίκησης. Μόνο μια τέτοια αρχή και το πόρισμά της θα διασφαλίσουν την ηρεμία και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δε θα έχει αποτέλεσμα. Ο δήμος έχει δείξει ήδη την εκδικητικότητά του, αφού την επόμενη κιόλας μέρα, όσοι υπάλληλοι υπέγραψαν αυτό το πρακτικό, βρέθηκαν έξω από τις θέσεις τους. Τυχαία μετακινήθηκαν, τυχαία συκοφαντούνται; Κατηγορούνται για πράγματα που δεν έχουν κάνει. Ανοίγει περίεργες πόρτες ο δήμος κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Δε θα επιτρέψουμε να συμβούν τέτοια πράγματα στον δήμο, από μια διοίκηση που τελειώνει η θητεία της και ελπίζουμε να μην ανανεωθεί».

    Α. Βέρρος: «Αφού είναι πετυχημένο το Κ.Π., πως το δίνει στην ΠΝΟΗ ο δήμαρχος;»

     

    Σειρά από ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης από τον κ. Σιμιτσή έθεσε ο Άρης Βέρρος, αναφέροντας ότι η διοίκηση του δήμου χάνει καθημερινά την εμπιστοσύνη των Καβαλιωτών.

    «Πριν λίγο καιρό είχαμε χαρακτηρίσει τη διοίκηση ανεπαρκή, αναποτελεσματική, επικίνδυνη, ανίκανη και μνημονιακή. Η διοίκηση καθημερινά διαπιστώνει ότι οι Καβαλιώτες της γυρίζουν την πλάτη, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και μάλιστα μετά την επιστολή από τα μέλη της επιτροπής παραλαβής του Κ.Π. αποφάσισε να περάσει ένα μήνυμα στους πολίτες, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να χτυπηθεί ο δήμαρχος, από συγκεκριμένη παράταξη, τη δική μας, επιλέγοντας να χτυπήσει, μάλιστα, τον πετυχημένο θεσμό του Κ.Π. Μας είπε ο δήμαρχος ότι έτσι χτυπούσαμε τους δικαιούχους του καταστήματος», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», σημειώνοντας ότι ο αντιδήμαρχος Χρ. Μιχαλάκης έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι οι υπάλληλοι είχαν στόχο να εξαπατήσουν αιρετούς.

    Παράλληλα, ο κ. Βέρρος κατηγόρησε τον κ. Σιμιτσή για την αναφορά στη γυναίκα του για ένα περιστατικό που ζητούσε το ποσό των 30 ευρώ για τη θέρμανση στο νηπιαγωγείο που εκείνη εργάζεται, γεγονός για το οποίο αναγκάστηκε να ανασκευάσει την επόμενη κιόλας μέρα.

    Ο Αρ. Βέρρος τόνισε ότι για την ταμπακιέρα δεν έγινε καμιά συζήτηση επί της ουσίας, δηλαδή την απώλεια εκατοντάδων κιβωτίων ηλιέλαιου από το Κ.Π. και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων:

    – Γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα τα μέλη της επιτροπής για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι ορίζονται ως μέλη;

    – Με ποιον τρόπο επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα μέλη;

    – Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα, ώστε να παραβρεθούν στο Κ.Π. την ώρα της εκφόρτωσης;

    – Πόσες και ποιες ήταν οι παραδόσεις που έγιναν στο Κ.Π. πριν την επίμαχη παραλαβή;

    – Όταν αρνήθηκαν να υπογράψουν το πρωτόκολλο παραλαβής, μια και δεν είχαν ειδοποιηθεί και το υπέγραψαν με επιφύλαξη, όπως ορίζει ο ΕΚΠΟΤΑ, γιατί το θέμα αυτό δεν ήρθε στο Δ.Σ. και να πάρει εκείνο απόφαση έγκρισης της παραλαβής;

    – Πότε ξεκίνησαν οι μετακινήσεις των μελών της επιτροπής; Πριν ή μετά την υπογραφή τους;

    – Γιατί άργησε 13 μήνες να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου του Κ.Π.;

    – Γιατί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, μετά από 13 μήνες, δεν κρατήθηκαν πρακτικά;

    – Γιατί παρουσίασε την απόφαση της συνεδρίασης ως ομόφωνη;

    Ο κ. Βέρρος αναρωτήθηκε ποιος ο λόγος ύπαρξης της επιτροπής παραλαβής, εφόσον μπορούν οι επικεφαλής των παρατάξεων να ελέγχουν τι έχει δαπανηθεί μέχρι σήμερα. Μιας επιτροπής, η οποία οφείλει να κάνει τον διαχειριστικό απολογισμό και να παραδίδει έκθεση πεπραγμένων στην οικονομική επιτροπή.

    Ακόμη, ο κ. Βέρρος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο, αφού ο δήμαρχος παρουσιάζει ως πετυχημένη τη λειτουργία του Κ.Π., παραδίδει τη συνέχεια λειτουργίας του στην «ΠΝΟΗ» και απαντώντας στο ζήτημα αυτό, τόνισε: «Μήπως η διοίκηση του δήμου Καβάλας ουσιαστικά θέλει να αποφύγει τον έλεγχο;», κατηγορώντας τον κ. Σιμιτσή ότι είπε πολλά ψέματα όλο αυτό το διάστημα, εγκαινιάζοντας μια καινούργια τακτική.

    Επίσης, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», σημείωσε ότι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κ.Π. δεν είναι η διαπαραταξιακή επιτροπή (με εκπρόσωπο και της Συμπαράταξης), αλλά ο εκάστοτε πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, όπως αναφέρει η πράξη έγκρισης για το Κ.Π. που είχε παρθεί στις 9/12/2011.

    Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο Ηλ. Ιωαννίδης, υπογράμμισε ότι δε θέλει σε καμία περίπτωση να φανταστεί ότι ο δήμαρχος χρησιμοποιεί το Κ.Π. ως ρουσφετολογικό μηχανισμό και κάλεσε τον κ. Σιμιτσή να επαναφέρει την τάξη μέσα στον δήμο Καβάλας, ξεκαθαρίζοντας ότι αν είχε στοιχεία η «Συμπαράταξη Πολιτών» ότι κάποιος βάζει χέρι στα προϊόντα του Κ.Π., τότε αμέσως θα τα έδινε στη δημοσιότητα.

    Δημήτρης Μπουντάς

    Οι κ. Άρης Βέρρος και Ηλίας Ιωαννίδης επανέφεραν το θέμα της λειτουργίας του Κοινωνικού Καταστήματος ασκώντας κριτική στη διοίκηση του Δήμου

    Κείμενο 1ης στήλης

    Κείμενο 2ης στήλης


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.