Χρονόμετρο

  Καφενείον … «η ωραία Βουλή»

  Δημοσιεύτηκε στις
  Γράφει ο Βασίλης Ανδρόνίδη

  Γράφει ο Βασίλης Ανδρόνίδη

   

   

   

   

   

   

   

  Όχι δεν θεωρώ τη Βουλή «καφενείο» ούτε σατιρίζω μ΄αυτό το χαρακτηρισμό το «ναό της Δημοκρατίας. Άλλοι τον κατάντησαν κάθε άλλο παρά «ναό». Αναφέρομαι κυριολεκτικά στο καφενείο-κυλικείο τής Βουλής. Θα μου πείτε τι δουλειά έχω στη Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα στο…καφενείο της. Να σας απαντήσω. Αφού εκεί βρίσκονται οι αντιπρόσωποί μας, είναι σαν να βρισκόμαστε και εμείς. Όπως παριστάμεθα στα δικαστήρια με τους πληρεξούσιους δικηγόρους μας. Άρα έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε και να ελέγχουμε τους «πατέρες του Έθνους». Δεν θα αναφερθώ στις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ουσιαστικά κατάργησαν το Κοινοβούλιο. Θα αναφερθώ διεξοδικά σε άλλο άρθρο μου σχετικά με τους Νόμους που ψηφίζονται από την Ολομέλεια και σ΄εκείνους, που είναι αποφάσεις Υπουργών. Δεν θα μιλήσω ούτε για τα άδεια έδρανα, όπου σημαντικά και κοινωνικοκτόνα σχέδια Νόμου «περνάνε» από μια μειοψηφία βουλευτών, για να γίνουν Νόμοι του Κράτους.

  Σήμερα θα αναφερθώ στις τιμές διάθεσης των ειδών  κυλικείου τής Βουλής. Θα αναφερθώ στο καφενείο….«η ωραία Βουλή». Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε και ισχύει από 2 Αυγούστου 2013 ο σχετικός Τιμοκατάλογος με τα είδη, που διαθέτει το καφενείο της Βουλής [πηγή: tromaktiko blogspot.com]. Aναφέρω ενδεικτικά μερικές τιμές. Καφές ελληνικός: 0,10 €! καφές ελληνικός διπλός: 0,20 €! φιάλη νερό μικρή 0,20 €! φιάλη νερό μεγάλη 0,40 €! μερίδα γάλα: 0,05 €! κ.λ.π. τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στον τιμοκατάλογο, που αναδημοσιεύουμε από την πιο πάνω πηγή. 

  Αν λοιπόν τα προσφερόμενα είδη έχουν σκοπό να συμπαρασύρουν και τα αντίστοιχα είδη εκτός Βουλής, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πολύ καλή «κίνηση» των βουλευτών, να συμπιέσουν προς όφελος των πολιτών, προς τα κάτω τις τιμές . Ο καφές όμως που «απολαμβάνουν» οι συνταξιούχοι των 360 ευρώ/μήνα, είναι πολλαπλασίως ακριβότερος από την τιμή, που τον απολαμβάνουν οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο. Από την άλλη μεριά και σύμφωνα με γνώμη επαγγελματιών του είδους,   η τιμή των 0,10 € του ελληνικού καφέ, είναι προφανώς πολύ κάτω του κόστους, αν λάβει κανείς τα λειτουργικά έξοδα και τις δαπάνες μιας επιχείρησης. Εδώ όμως προκύπτει ένα ερώτημα. Είναι τόσο ανόητος [επιχειρηματικά] ο επιχειρηματίας, που νοικιάζει το κυλικείο της Βουλής και διαθέτει τα είδη, που αναφέρουμε, σε τιμή κάτω του κόστους; Πώς μπορεί και ανταποκρίνεται στα λειτουργικά του έξοδα, ενοίκιο, αμοιβές υπαλλήλων, ασφαλιστικές εισφορές κ.λ.π.;;; Μήπως η διαφορά για να υπάρξει και επιχειρηματικό κέρδος, καλύπτεται από τον προϋπολογισμό τής Βουλής [δηλ. από τους φορολογούμενους πολίτες];;;;;; Δεν είδαμε καμία προσπάθεια πάντως να μειωθεί η τιμή του καφέ στα καφενεία της χώρας, με αντίστοιχη ελάφρυνση των επαγγελματιών. Στη Βουλή πώς έγινε αυτό μέσα σε μία μέρα; Δηλ. στις 2 Αυγούστου 2013;;;; Με ποια διαχειριστική διαδικασία ο κυλικειάρχης της Βουλής ανταποκρίνεται στα έξοδά του, διαθέτοντας τα αντίστοιχα είδη  σε τόσο εξεφτελιστικές τιμές; Όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται συνεχώς, για «τιμές Σύδνεϋ» κυλικείων σε πλαζ, πλοία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, δικαιολογείται αυτή η σχεδόν δωρεάν διάθεση ειδών και μάλιστα σε άτομα,  που δεν τα χαρακτηρίζει η οικονομική δυσπραγία; Προεδρεία Βουλής, βουλευτές, υπάλληλοι Βουλής; 

              Είναι γεγονός πως η τελευταία διασκέδαση του Έλληνα που απέμεινε είναι ο καφές στο καφενείο της γειτονιάς. Είναι το προπύργιο τής….διασκέδασής του. Φαίνεται όμως εκ των πραγμάτων πώς ο πρώην Πρόεδρος Βουλής κ. Φ. Πετσάνλικος έχασε μια σημαντική ευκαιρία. Θα μπορούσε να προτείνει στον Πρόεδρο Δημοκρατίας αντί για έρανο, για να σωθεί η….Οικονομία της χώρας,  οι τιμές των ειδών του κυλικείου της Βουλής, να είναι ακριβώς οι ίδιες με εκείνες των αεροδρομίων, πλοίων, νοσοκομείων κ.λ.π. και η διαφορά τους από τις «βουλευτικές» τιμές, που απολαμβάνουν οι ένοικοι της Βουλής , να πηγαίνει άμεσα στους πεινασμένους, που ψάχνουν να βρουν στα σκουπίδια όχι βέβαια …..καφέ,  αλλά κάτι φαγώσιμο!!

   

  ΥΓ. Αλήθεια ο Ταξίαρχος, που υπογράφει τον Τιμοκατάλογο, που αναδημοσιεύουμε, τι αρμοδιότητα έχει; Την ασφάλεια της Βουλής ή εκτελεί χρέη…επίτιμου κυλικειάρχη;;;;


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.