Χρονόμετρο

    Στο Τop-10 των προορισμών για τον μήνα Σεπτέμβρη η Θάσος

    Δημοσιεύτηκε στις

    Κερδίζει το στοίχημα για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου το σμαραγδένιο νησί, που είναι στην κορυφή των προτιμήσεων για Έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα trivago

     

    Μπορεί το κύριο μέρος της καλοκαιρινής σεζόν να τελείωσε οριστικά για το 2016, αλλά οι διακοπές για ορισμένους αρχίζουν τον Σεπτέμβριο.

    Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γνωστή μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών και πληροφοριών, η trivago.gr, συγκαταλέγει το νησί της Θάσου στους κορυφαίους προορισμούς, οι οποίοι θα προτιμηθούν τον φετινό Σεπτέμβριο από τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους επισκέπτες, καθώς και τη μέση διάρκεια διαμονής σε καθέναν εξ αυτών.

    Η δεκαπεντάδα που διαμορφώθηκε φαίνεται να χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία, αφού απαρτίζεται από προορισμούς πληθώρας νησιωτικών συμπλεγμάτων ή παραθαλάσσιων σημείων της χώρας.

    Πιο αναλυτικά, πρωτιά σημειώνει η Σαντορίνη, με τους επισκέπτες της να επιδιώκουν να την απολαύσουν κατά μέσο όρο για 4 ημέρες.

    Στη δεύτερη θέση συναντώνται τα Χανιά, ο προορισμός που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με μέση διάρκεια διαμονής για τον τρέχοντα μήνα τις 4,5 ημέρες.

    Τρίτη εμφανίζεται η Χαλκιδική, με τη διάρκεια διαμονής να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στις 4 ημέρες, ενώ το Ναύπλιο έρχεται τέταρτο, με τη διαμονή στις 2,5 ημέρες.

    Η Πάργα, επίσης αγαπημένος προορισμός του φετινού καλοκαιριού, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, με τους ταξιδιώτες να την επισκέπτονται περίπου για 3 ημέρες.

    Στην έκτη και έβδομη θέση, βρίσκονται η Μύκονος και η Πάρος αντίστοιχα, τις οποίες ακολουθεί η Θάσος, με τον μέσο όρο διαμονής να ανέρχεται στο σαμαραγδένιο νησί του Βορείου Αιγαίου στις 4 ημέρες. Την πρώτη δεκάδα πλαισιώνουν η Καλαμάτα και το Τόλο με 3 ημέρες διαμονής μέσο όρο.

     

    Δημήτρης Μπουντάς


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.