Χρονόμετρο

    Π. Ψωμιάδης: «Κόμμα “γενόσημο” αυτή η Ν.Δ

    Δημοσιεύτηκε στις

    Κόμμα-γενόσημο της παλιάς Πολιτικής Άνοιξης, που είχε ιδρύσει ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, το 1993, χαρακτήρισε τη σημερινή Ν.Δ. το παλιό στέλεχος της παράταξης και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.), Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στα καβαλιώτικα μέσα ενημέρωσης.

    Ο Π. Ψωμιάδης πραγματοποίησε περιοδεία σε Καβάλα και Ξάνθη, ώστε να παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυασμού του, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

    Αρχικά, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη δημιουργία της «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» πριν από δυο χρόνια, ενώ όπως τόνισε πριν από 15 ημέρες κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το καταστατικό του κόμματος, το οποίο και έλαβε τη σχετική έγκριση.

     

    «Κρίσιμες μέρες και ώρες, προέχει το συλλογικό συμφέρον»

    Ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι τα μηνύματα και η ανταπόκριση από τον λαό είναι ήδη θετικά προς το πρόσωπό του και εξέφρασε την πίστη του ότι αυτά θα μεγαλώσουν όσο πλησιάζουμε στις 18 Μαΐου, ενώ αναφέρθηκε και στην κοινή πορεία του και τα «πιστεύω» του με τους Γιώργο Καρατζαφέρη και Βύρωνα Πολύδωρα, που τους φέρνουν μαζί στην προσεχή εκλογική μάχη.

    Δήλωσε ότι είναι «κρίσιμες οι ώρες και οι μέρες που διανύουμε και ένας σοβαρός πολιτικός πρέπει να προτάξει το συλλογικό συμφέρον», ενώ έδωσε το χρίσμα του επικεφαλής της προσπάθειας του ενιαίου ψηφοδελτίου «Ένωση για την Πατρίδα» στον Βύρωνα Πολύδωρα, με στόχο την αφύπνιση του λαού, που θα βάλει «φρένο» στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητά του ότι ο ενωτικός συνδυασμός  θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή.

     

    «Κόμμα-“γεννόσημο ” της Πολιτικής Άνοιξης αυτή η Ν.Δ.»

    Από τα βέλη της κριτικής του Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν ξέφυγαν η μεγάλη του αγάπη, η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατάντησε, όπως είπε, την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, κόμμα «γενόσημο» της Πολιτικής Άνοιξης και ότι δεν έχει θέση σε αυτή, παρά σε μια παράταξη που πρεσβεύει το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», στα πρότυπα που την καθιέρωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος.

    Για τον δε πρωθυπουργό, τόνισε πως «ενώ ψήφισα Αντώνη Σαμαρά, μου προέκυψε όμως “Βενιζέλος”. Αγωνιζόμουν υπέρ του πριν την υπογραφή του μνημονίου, όχι όμως και σήμερα», βγάζοντας μια δόση πικρίας, η οποία συνεχίστηκε και σε άλλα σημεία της συνέντευξής του.

    Χαρακτηριστικότερο όλων, όταν αναφέρθηκε στη συμπεριφορά που έτυχε ο ίδιος από τη Ν.Δ. και τη μη συμμετοχή του στη λίστα για τις Ευρωεκλογές της κυβερνώσας παράταξης, παρόλο που κι άλλοι συνάδελφοί του έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

    «Εγώ δεν είμαι πολιτική τσατσά, ούτε πολιτικός ρουφιάνος. Ο Σαμαράς έχει δίπλα του πολιτικούς-ατραξιόν, συμβούλους, αυτοδιοικητικούς και διορισμένους διοικητικούς υπαλλήλους με δικαστικές εκκρεμότητες, όμως το πρόβλημα ήμουν εγώ και αιτία ήταν οι κρυφές δημοσκοπήσεις, που με έβγαζαν πρώτο με διαφορά. Προωθούν κανένα δουλικό κι όχι τον Ψωμιάδη. Δεν μπορώ να γίνω κομματική πατσαβούρα. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ακόμη κι όταν τιμωρήθηκα για λίγα ευρώ, αν και είχα το δικαίωμα να μειώσω το πρόστιμο ως Περιφερειάρχης έναν άνθρωπο που πέθαινε, είπα ότι πρέπει να στηριχτεί η δικαιοσύνη. Δε μας έμειναν και πολλά», ενώ ερωτηθείς για το αν η πόρτα του έκλεισε οριστικά για τη Ν.Δ., απάντησε: «Στην ψυχή μου δεν έσβησε η δάδα της Νέας Δημοκρατίας. Έφυγα με πόνο από το κόμμα. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, είμαστε εδώ. Δε θέλω ούτε προεδρίες ούτε τίποτε. Το απέδειξα όταν κατέβηκα για πρόεδρος της Ν.Δ. Τα έβαλα με τον αμερικανικό στόλο. Με βρήκαν στη Ν.Δ. Πιστεύω ότι ίσως να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας. Εγώ δεν αποκλείω, αυτοί με απέκλεισαν από την ευρωλίστα των 42», δείχνοντας απόκομμά από παλιότερη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά, που ανέφερε σε εφημερίδα των Αθηνών ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί ο νυν πρωθυπουργός ξανά στη Νέα Δημοκρατία.

    Καταλήγοντας, ο Π. Ψωμιάδης δήλωσε με έμφαση ότι παραμένει πατριώτης και όχι εθνικιστής, καταδικάζοντας τις ακρότητες είτε αυτές προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή είτε από κύκλους της Αριστεράς.

     

    Δημήτρης Μπουντάς


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.